fbpx

"ClubFitting handler om at tilpasse udstyret til kunden!"

Det er ikke dig, der skal tilpasse sig til udstyret. Fitting er nyttigt/gavnligt for alle. Den største myte vi har omkring clubfitting er, at høj HCP spillere ikke er dygtige  nok til at blive fittet. Dette er en myte som ikke passer! Tværtimod!

De fleste bedre spillere kan slå med hvad som helst, da de nemmere kan tilpasse sig det udstyr udstyr man giver dem. Hvorimod en Høj HCP spiller ikke har samme kyndighed og kæmper med at ramme bolden (samt 100 andre ting).

En almindelig/Høj hcp spiller vil få meget ud af at få lavet udstyr som passer i længde, vægt og flex. Når vi har udstyr, som passer, bliver det nemmere at gøre hvad træneren siger vi skal gøre.

Alt udstyr kan tilpasses, også dit eget nuværende! Brands som Titliest, Cobra, Srixon osv. er ikke nogen hindring for at tilpasse udstyr, hvis det er det man har i baggen. Et hoved til et 6-jern vejer stort set det samme (dvs. ca. +/- 2 gram, uanset mærke).

En fitting af almindelige jern tager normalt 2 timer da du som kunde kun skal fornemme, hvad der føles godt og dårligt med en Launch Monitor.
Da det er dig, der skal slå slaget, er det vigtigt at høre efter hvad,  du fornemmer/føler i svinget og slaget. En fittingsession er altså et samarbejde mellem spiller og clubfitter.

Hvad er det vigtigste i en fitting?

1. Skaftet/golfkøllens længde, som vil give mindre spredning & nemmere gentagelse af slag

2. Totalvægt og svingvægt/MOI giver bedre gentagelse af sving & feel

3. Flex, Bendprofil og feel i skafter er meget forskellige.

4. loft/Lie dette er er noget jeg skal kigge efter, men dette er ikke noget kunden skal forholde sig til.Det er vigtigt, at sålen af køllen står korrekt ved impact.

4a. Slagfladens loft giver højden på boldens bane,skal dette ændres kan man gøre det på 2 måder.

Man kan bukke hovedet eller finde et andet skaft som arbejder bedre for kunden. (Normalt bukkes wedges og jern får andre skafter eller flex)

4b. Jernets lie her skal vi kigge på om bolden går til højre eller venstre,dette er en justering som (kun) jeg skal kigge efter.

Lad mig give et eksempel jeg tit bruger til mine kunder

Søren Kjeldsen vs Rory McIlroy 2017 (to modsætninger: Kjeldsen en af Europa Tourens kortest slåenden fra tee og McIlroy, en af de længst slående.)
Ja, Rory McIlroy drivede Søren ud af banen, men det var på det korte spil Søren vandt 😉

Konklusion: Præcision er vigtigere end længde. Det ene udelukker ikke det andet, så det handler om at finde den bedste kombination i samarbejde med kunden.

Herefter kan clubfitteren lave det sæt kunden har brug for. Tit handler det om at slå langt (med kontrol) men det handler stadig om at komme banen rundt i færrest slag.